Пон, 4- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Жълт код в Добрич за обилни валежи и гръмотевични бури

Жълт код в Добрич за обилни валежи и гръмотевични бури


 

България осъмна в петък, разделена в два цвята – оранжев код за Западна и жълт за почти цялата Източна. Добрич попада във втората група на областите, заплашени от падането на обилни валежи и гръмотевични бури днес и през предстоящите почивни дни. Не са изключени и градушки на места. Очаква се в града и почти всички населени места в областта количеството на валежите да достигне до 35 литра на квадратен метър.

В предпоследния ден на май в Добрич градусите се покачват до приятните 22, но чадърът ще потрябва на добричлии в следобедните часове. Привечер ще започне да се усеща хлад, а температурите ще спаднат до 14°С. Вятърът се усеща като умерен, но ще сменя рязко посоката и скоростта си до края на деня. Утре Добруджа ще е един от регионите, в който отново ще вали най-интензивно. За плаж категорично няма да става, а разкъсване на мрачните облаци ще има само в сутрешните часове на събота и неделя.

Морската вода вече е 18 градуса, но през почивните дни вълнението ще се усили. В планините също е дъждовно и ветровито. Слънце ще пече над Добрич чак във вторник и сряда.
Снимка: scontent-a-fra.xx.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие