Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Кабинетът подава оставка до края на месеца. Избираме ново НС наесен

Кабинетът подава оставка до края на месеца. Избираме ново НС наесен


 

Правителството трябва да пусне руля на властта най-късно до 25 юли и веднага след това ще се назначи служебен кабинет. На 5 септември народът ще гласува за нов кабинет. Ако Народното събрание не се разпусне до края на месеца БСП и ДПС ще нарушат споразумението. Това обяви след консултациите при президента лидерът на ДСБ Радан Кънев.
Въпреки че държавният глава настоява на 22 юли Орешарски и министрите му да подадат оставка, Сергей Станишев посочи, че този въпрос няма да се обсъжда пред него.

Заради лятната ваканция на парламента обаче не е известно точно колко време ще има възможност да поработят новите управляващи. Датата за предсрочните парламентарни избори пък е избрана сред 3 възможни – 28 септември, 5 октомври и 12-ти октомври. Отхвърлено е предложението на ГЕРБ изборите да се проведат на 14 септември, ден преди посрещането на първолаците в училище, тъй като датата съвпада с празника на мюсюлманите Курбан Байрам.
Има възможност Орешарски да подаде оставка в последната възможна дата преди изборите – 5 август. По закон тя трябва да е два месеца преди вота.
 
Снимка: www.mediapool.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие