Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Кабинетът вдига минималната заплата до 450 лева през 2015 г.

Кабинетът вдига минималната заплата до 450 лева през 2015 г.

Орешарски, Местан и Станишев обсъждат ударни промени в управлението

 

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви пълната си подкрепа за правителството и изтъкна, че то трябва да премине от план за оцеляване към стратегия за ефективно управление, информира „24 часа”. Местан се закани да застане на страната на кабинета, когато от ГЕРБ се внесе пореден вот на недоверие. Той вече е участвал в предварителни разговори с премиера Пламен Орешарски и водача на столетницата Сергей Станишев за предстоящите промени, които по думите му са наложителни повече от всякога.

Основната цел на правителството след евровота е да реализира няколко стъпки в управлението на страната, за да разбере населението посланията му. Говори се вече, че през 2015 г. минималната работна заплата трябва да стане 450 лева, а за общините да бъдат раздадени още 300 милиона лева по публичната инвестиционна програма. Първоначално се предвиждаше това да стане през 2017 г. Кабинетът се заканва да не облага с повече данъци заможните българи и да не пипа плоския данък, който „тежи” на по-бедната част от населението. След анализ на свършеното през последната една година министър-председателят и соцлидерът стигнали до извода, че няма съществени промени в политиката и ситуацията в държавата. Това ги мотивирало да се състави ясен план за действие, за да се оправдаят очакванията на народа.

Междувременно стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев е дал гаранции на ГЕРБ, че ще подкрепи вота им на недоверие срещу кабинета „Орешарски” и ще инициира разговори за предсрочни парламентарни избори. В разговор с лидера на опозицията Бойко Борисов той е поздравил печелившата сила за евроизборите и е намекнал, че до края на седмицата ще се обсъдят поуките от гласуването.
Снимка: m5.netinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие