Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Калина Балабанова от „Атака”: „Трагедията в Добрич е следствие на човешка грешка”

Калина Балабанова от „Атака”: „Трагедията в Добрич е следствие на човешка грешка”

Националистите към президента: Кой ще поеме отговорност за наводнението в Добрич

 

Народният представител от „Атака” Калина Балабанова и общинските съветници на в Добрич Атанас Атанасов и Десислава Димитрова продължават да обикалят Добруджа, за да се запознаят с обстановката. Балабанова е от четвъртък в района си и следи последствията от водната стихия. „Заедно с колегите ми от Общинския съвет втори ден обикаляме областта, за да се запознаем с обстановката след бедствието и търсим истинската причина за него. Това, което се случи наистина е трагедия, но тя не е природна, а е следствие на човешка грешка и трябва да има виновни“, заяви Балабанова. Според нея е несериозно поведението на държавните ни мъже, които пристигнаха само, за да се снимат. „Докато те обикалят, за да дават изявление, ние сме в калта заедно с хората, които имат нужда от спешна помощ.

Къде са другите народни представители от Добрич?“, попита Балабанова. Патриотите са създали и областен щаб, в който освен Балабанова и Атанасов, който е и областен координатор на националистите, влизат и всички общински председатели на „Атака”. Целта е всички структури да се организират, за да се включат в почистването и указването на помощ на пострадалите. „Всяка година община Град Добрич отделя огромна сума пари за почистването на Суха река. Явно те не отиват по предназначение“, коментира общинският съветник Атанас Атанасов. Балабанова заяви, че ще остане в Добрич докато обстановката се успокои.
 
Според националистите президентът Росен Плевнелиев се е появил в Добрич, за да манекенства в компанията на еврокомисар Кристалина Георгиева, която преди това следяла ситуацията от социалната мрежа туитър. От „Атака” са категорични, че президентът е бил избран с измама, а по време на разходката си из Добрич през цялото време избягвал адекватните въпроси на народният представител Калина Балабанова, общинският съветник от партията Атанас Атанасов и екипа на АЛФА ТВ. Въпреки настояването на Балабанова за отговор на въпроса кой ще поеме отговорност, президентът се направи, че има проблем със слуха. Националистите коментират, че кметицата на Добрич Детелина Николова изчезнала по средата на обиколката, след като недоволството на хората се изляло върху нея, а Кристалина Георгиева правела селфита на президента с малки дечица за разпространение из социалните мрежи.

Националистите са дарили матраци и одеяла на кризисния център „Добротица“, където са настанени пострадалите от наводненията в Добрич. Помощта е част от инициативата на партията „Православна солидарност“ и е оказана от народният представител от „Атака” Калина Балабанова, общинският съветник Атанас Атанасов и координаторът на партията за Балчик Ивелина Колева.
„От началото на трагедията, заедно с всички координатори на Атака в областта обикаляме в най-бедстващите точки в Добруджа, за да се запознаем с проблемите на пострадалите и да потърсим начин, за да им помогнем“, сподели Калина Балабанова. „Осигурили сме 7 матраци, над 20 одеяла благодарение на организациите ни в Балчик и Каварна“, допълни Ивелина Колева.

Областният лидер на „Атака” за Добрич и общински съветник Атанас Атанасов заяви, че ще потърси отговори на редица въпроси по време на следващото заседание на местния парламент. „Пред нас стоят много сериозни въпроси, като например защо беше допуснато да се случи това наводнение, имаше ли контролирано или неконтролирано изпускане на язовирите „Николаевка“ и Крумово“, каза Атанасов. Според него адекватни са и въпросите дали са били извършени всички мониторингови действия относно отклоненията на „Суха река“, които преминават през града, както и дали са били осъществени мероприятията по почистването на коритото. Атанасов се ангажира със задаваните им на на кмета на град Добрич Детелина Николова.
Снимка: www.capital.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие