Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Канадски учени: Потопи като във Варна и Добрич ще стават „нормално” явление

Канадски учени: Потопи като във Варна и Добрич ще стават „нормално” явление


 

Тропически климат ще се установи в България до няколко десетилетия, прогнозират канадски учени в он-лайн портала monclimatmasante.qc. Според специалистите у нас, а и в редица страни с подобен на българския климат ще започнат да преобладават дъждовни сезони с интензивни количества на валежите. Точно това ще води до масови наводнения, човешки жертви и огромни материални загуби.

Учените са категорични, че причина за крайните промени във времето са редица човешки фактори. Те изреждат, че затлачените с боклуци корита на водни басейни, неподдържаните канализации и топенето на ледовете на полюсите неминуемо ще си „отмъстят” на човека за всички погрешни стъпки през вековете назад.

От своя страна наводненията ще увеличат нивото на смъртността. Хиляди хора ще загинат в автомобилите си, отнасяни от водната стихия, други от злокачествени образувания заради силната концентрация на въглероден диоксид в атмосферата и плесените от влагата в жилищата. Друга причина за високата смъртност ще станат заразите, плъзващи от разлагащи се трупове на удавени животни и бактериите, попаднали в източниците на питейна вода.
 
Снимка: www.silnabulgaria.comВземи линк:

Коментирайте и Вие