Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Каварна Рок 2014 епичен финал и вечен спомен за 10 000 фена

Каварна Рок 2014 епичен финал и вечен спомен за 10 000 фена

Довечера купонът продължава с посрещането на юлското слънце

 

Деветото издание на фестивала събра над 10 000 фена в столицата на рока – Каварна. Обичайният палатков лагер край стадиона, бира, много настроение, невероятното съчетание рок, футбол и хиляди фенове дошли на най-зрелищното събитие за рокаджиите – Каварна Рок 2014. Така накратко изглеждаше обстановката на стадиона в Каварна.
Водещ на събитието беше добре познатият Звезди от Ахат, изпял преди години вечния хит „Черната овца”.

Фестивалът стартира с рокаджиите от Добрич - Pearl & Stones, които излязоха на сцената на Каварна рок, да  подгреят публиката с авторските си парчета за първия Kavarna Black sea Battle of the Bands, които се провежда в рамките на Kavarna Rock 2014. В музикалната битка се впуснаха млади рок банди от България, Румъния и Молдова. Избрани от международно звездно жури бяха родните рокаджии от SEVI – които откриха първият ден от фестивала, а сърцата на публиката спечелиха  румънската рок група  AURA,  която постави началото на втория ден и получи невероятния шанс да запише свое парче в професионално звукозаписно студио.

Малко по-късно на сцената на Каварна Рок излязоха момчетата от „Сигнал“, за да покажат какво е рок с традиции и доказаха, че остават сред най-обичаните и качествени групи в България.
И през двата дни на фестивала, се проведоха т.нар. „signig session”, на които феновете на Gus G, Krokus, Europe, Sabaton, Gotthard успяха да си вземат автографи и да си направят снимки с рок идолите.
Gus G излязоха първи на сцената на Каварна Рок, за да разпалят публиката и подготвят за ударното рок шоу, което предстоеше да се случи малко по-късно през нощта. Купонът продължи с Pretty Maids, които гостуват за първи път в нашата страна, но въпреки това, бяха приети много добре от публиката на фестивала. Преди кулминацията на събитието на сцената излезе рок групата Krokus.
Минути преди на сцената на Kavarna Rock да излязат хедлайнерите Europe, беше изтеглен притежателя на уникалния Harley-Davidson. Наградата от кампанията „Еврофутбол дава повече“ отиде при късметлия от Варна, чието име беше изтеглено из между 450 хил. други талончета.
Минути след това забиха културовата група Europe, които взривиха сцената на Kavarna Rock 2014 с най-хитовите си парчета. Хилядната публика беше неудържима пред изпълненията на “Rock The Night”, “The Final Countdown” и баладата “Carry”. Първият ден от фестивала Kavarna Rock  приключи час след полунощ.

Зрелищното събитие продължи и на 29 юни, като първи излязоха норвежката група Jorn с основателят на Masterplan - Jorn Lande, швейцарците от Gotthard с легендарния бивш китарист на Scorpions - Jon Uli Roth. Малко по-късно на сцената излязоха вече добре познатите на българската публика Sabaton, които се появиха точно преди хедлайнерите.
Невероятната програма на тазгодишния фестивал продължи с Helloween, взели участие в първото издание на Каварна рок през 2006. Немците се изявиха под откритото каварнанеско небе и показаха какво е истинския хеви метъл.

А посетителите на фестивала присъстваха на най-зрелищното рок шоу на балканите в съчетание с незабравимата твърда музика, като непрестанно пееха и аплодираха.
И тази година сцената на Каварна Рок събра световноизвестни имена на рок музиката. Фестивалът е традиционен и гради репутацията си вече девет години. И този път Каварна Рок оправда очакванията на ценителите на истинската рок музика.

Тази вечер купонът продължава от полунощ с традиционното посрещане на юлското слънце.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие