Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Каварна ще прави рибарската област по-привлекателна с нов проект

Каварна ще прави рибарската област по-привлекателна с нов проект


 

Община Каварна стартира проект „Повишаване на привлекателността на територията на рибарската област чрез ремонт и реконструкция на покрива на Народно читалище "Съгласие" в морския град. Дейностите ще се изпълняват по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ на Република България. Финансирането идва от Eвропейския фонд за рибарство за програмен период 2007 – 2013 г. Според първоначалните планове работата трябва да възлезе на обща стойност 252 434,87 лв.

Проекта се реализира с подписан договор с Изпълнителна Агенция по Рибарство и Аквакултури и Местна Инициативна Рибарска Група „Шабла-Каварна-Балчик”. Трябва да бъде финализиран до 10 месеца. Има за цел да допринесе за повишаване на привлекателността на територията, за устойчивото териториално развитие на община Каварна, за подобряването на културната инфраструктура в града и физическата среда на Каварна като предпоставка за устойчиво социално-икономическо развитие и повишаване качеството на живота на местното население.

Част от очакваните резултати от инвестицията в реконструкцията са – подобряване на инфраструктура, създаване на пространство за провеждане на мероприятия на открито и условия за отдих, подобряване на условия за занятия в зоната с учебни помещения в сградата на Народно читалище „Съгласие”, повишаване на качеството на културните услуги, повишаване на привлекателността на град Каварна.
 
Снимка: kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие