Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Климатични промени в Добрич: Слънце до обяд, дъждове – следобед

Климатични промени в Добрич: Слънце до обяд, дъждове – следобед


 

И в сряда в Добрич ще има много слънце до обяд. Още преди 10 часа термометрите показват 20 градуса. Максималните стойности на температурите ще се вдигнат до горещите 30°С. След превалянето на 12 часа облаци ще засенчат огнената топка на небето и ще замирише на дъжд отново. На 28 май традицията за жеги в ранните часове на деня и дъжд в следобедните ще се спази. Баловете свършиха и водата, която се изсипва с литри върху центъра на Добрич вече ще спъва единствено желанието на добричлии да се разхождат из обновения парк.

И шофьорите да си знаят: пътните настилки в областта са хлъзгави и мокри. Видимостта обаче е ясна. Няма да са изключени нови гръмотевични бури и градушки в някои от селата край Добрич.
По крайбрежието на морето обстановката е същата – слънце, облаци и дъжд ще се редуват през различните части на денонощието. На юг обаче температурата на водата вече е между 18 и 20 градуса. Покачване се очаква и по северните курорти в Добруджа. С не по-малко от 14 градуса замръкват и осъмват добричлии. Трайно затопляне синоптиците обещават от следващата седмица.

Над планините в сряда облаци и дъждове отново няма да липсват. Ситуацията не е много подходяща за туризъм. Там максималните градуси изкачват живака до 15. Такова ще е времето и утре – с климатични промени от слънце на дъжд и обратно. Не бързайте с плановете и за уикенда, защото е много вероятно облаците да ги помрачат.
Снимка: scontent-a-fra.xx.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие