Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Кметълът показва рок колекцията си в Албена

Кметълът показва рок колекцията си в Албена


 

Само след 4 дни от 17:00 ч. в х-л „Фламинго Гранд” в курорта Албена ще бъде открита изложба на музикална колекция на кмета на Каварна - Цонко Цонев.
В продължение на два месеца - юли и август, гостите в Албена ще има възможността да се докоснат до ценната колекция, която съдържа подаръци, получавани  през годините от гостуващите рок банди и изпълнители в крайморския град. Част от експонатите е китарата, която рок гигантите Manowar са подарили през 2007 г., подписана от цялата група. Историята не помни друг подобен случай.

Нещо повече: един от подписите е на барабаниста Скот Каламбас, който почина преди две години. Вторият експонат също е изключителен. Това е бас китарата на Глен Хюз, с която свири през 2009 г. в Каварна. Музикалният инструмент носи марката на Глен Хюз, която се продава в целия свят. Най-ценният и вероятно уникален не само за България подарък, който Цонев е получавал на сцената в Каварна, е златния албум Burn на Deep Purple - един от едва 50-те изработени екземпляра.
На откриването ще присъстват кмета на Каварна - г-н Цонко Цонев, Наско от Б.Т.Р и легендарният Джон Лоутън.

Също на 5 юли, събота от 21:00 ч. се дава началото на първия голям концерт, който Албена ще подари на своите гости. На открита сцена до хотел Добруджа ще излязат Б.Т.Р. и фронтмена на бандата „Юрая Хийп” Джон Лоутън, създал песента „July morning” преди цели 40 години.
Снимка: www.varna.utre.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие