Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Комари-мутанти хапят добричлии, общината се кани да пръска

Комари-мутанти хапят добричлии, общината се кани да пръска


 

Комари-мутанти плъзнаха из Добрич след наводненията. Кръвосмучещите насекоми са еволюирали – размерът им е утроен и хапят през дрехите. Не се спират дори пред защитните спрейове, които се продават като топъл хляб в дрогериите и аптеките. Огнищата на вредителите са край заблатените райони на Добрич – дерето и северната част на града, където водата все още не е отводнена напълно. Навъртат се в централната градска част, защото там има заведения и е добре осветено. Дебнат плячка и в парка дори през деня и смущават почивката на добричлии.

Само едно ухапване води до появата на отток. Засегнатото място сърби, щипе и боли едновременно. Най-застрашени от ухапване на комари са децата. Преди седмица от Регионалната здравна инспекция потвърдиха, че има 5 случая на лаймска болест в областта и се предполага, че са причинени именно от комари.
Община град Добрич има готовност да започне веднага след стабилизиране на времето. Последействието на препаратите е за 15-17 дни, т.е. не трябва да вали за да има ефект и устойчивост на обработките.
Снимка: jurnalbg.comВземи линк:

Коментирайте и Вие