Събота, 2- ри Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Край на дъждовете в Добрич. Настъпва лято от днес

Край на дъждовете в Добрич. Настъпва лято от днес


 

От 25 и нагоре скачат градусите в Добрич още в понеделник. Дъждовете спират и отстъпват пред жаркото слънце, песента на птичките и жуженето на пчеличките. По всичко личи, че е време за лятно настроение, плаж и горещини. Поне до сряда живакът в термометрите ще се катери стремглаво нагоре. Ще преобладава предимно слънчево време с временни заоблачавания в следобедните часове. Не са изключени краткотрайни превалявания на много места в страната, но след седмици порои добричлии изобщо няма да ги забелязват.

Вятърът духа от североизток. Ще утихва постепенно и горещините ще се усещат с цялата им сила. Тази сутрин Дунавската равнина осъмна под разкъсана облачност, Източна България посрещна ярко слънце, а югозападните и югоизточните райони без капка дъжд за първи път от почти месец насам. И днес обаче ще има гръмотевични бури в Централна Северна България и Стара планина.

Сутрин температурите са от 13 до 18 градуса, а през деня максималните им стойности вече достигат 31°С. Морската вода на север в 18 градуса, а по южните курорти на родното Черноморие вече се е заковала на 21 градуса.
Утре кратки превалявания ще има над планините и Добруджа и то привечер, а в сряда над цялата страна. В четвъртък се задава затишие на летните капризи на времето и в петък и събота отново идват слабите валежи. 
Снимка: scontent-a-fra.xx.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие