Вторник, 21- ви Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Кралев направи първа копка на спортен комплекс за 40 млн. лева край Каварна

Кралев направи първа копка на спортен комплекс за 40 млн. лева край Каварна


 

Да се възобнови  провеждането на автомобилно  рали по българското  Черноморие, което ще  даде  мощен тласък  както за развитието на спорта, така и на туризма - тази идея обсъдиха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителният директор на ваканционен  комплекс „Албена“ АД Красимир Станев.  
    „Мястото на автомобилната надпревара е по трасето „Албена-Варна-Бургас“, като във финансирането трябва да се включат  министерството, двете общини и курорта „Албена“, заяви Кралев.   
    Спортният шеф присъства на републиканското първенство по футбол за служители от системата на МВР, което се провежда в най-големия ни курорт.  В надпреварата участват 19 отбора, разпределени в шест представителни групи.  
    По-късно  Кралев  бе и на държавното първенство по тенис за юноши и девойки до 18 години и изгледа срещата между националните състезателки Петя Аршинкова и Елизабет Данаилова,  която беше спечелена от Аршинкова  с  2: 1 сета. 
    По време на посещението си там министър Кралев  бе запознат с базите и богатия спортен календар на курорта „Албена“ от спортния директор Руслан Йорданов. 
    Следобед спортният шеф, заедно с кмета на Каварна  Цонко Цонев,  направи първа копка на ваканционен комплекс „Бялата лагуна“ край Каварна, съвместен проект на курорта „Албена“ АД  и международната туристическа компания „Томас Кук“.  По план той ще разполага с футболно игрище 60/40 м и три тенис корта. Вече е готова  фитнес залата. В проекта са инвестирани близо 40 млн. лева.  
    „Аз от години съм приятел с г-н Цонев. Той е един от емблематичните кметове за България и нагледно показва как може от една малка община, от един средно голям град да направи световноизвестен център, не само с рокфестивалите, но и със спорта. Винаги съм подкрепял и ще подкрепям неговите усилия за развитието на спортната инфраструктура, на различните видове спорт в общината. Този обект, на който сега направихме първа копка, е типичен пример за идеалната симбиоза между спорта и туризма. В курортните комплекси има нужда от добра спортна инфраструктура, която е още един магнит както за нашите, така и за чуждестранните туристи“, категоричен бе министър Красен Кралев.  

Снимка: mpes.government.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие