Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Кулинарна фиеста и българска музика за дванадесетото издание на "Миден и рибен фест"

Кулинарна фиеста и българска музика за дванадесетото издание на "Миден и рибен фест"


 

Културните прояви, концертите и доброто настроение в Каварна не стихват, дори и в края на лятото. Предстоящите почивни дни градът ще посрещне хиляди хора за „Миден и рибен фест“.
За дванадесетото издание, което ще се проведе на 4, 5 и 6 септември, организаторите са спазили традицията кметове да запретнат ръкави, да въртят черпаци и да покажат кулинарните си умения, които ще бъдат оценени от жури и дегустирани от публиката.
Символичното откриване на фестивала отново ще бъде кметското готвене, в което домакинът Цонко Цонев ще изненада гостите с неприготвян до сега специалитет. До него сили ще мерят  кметовете на Тутракан – Димитър Стефанов и на Елена – Дилян Млъзев, които пазят в тайна рецептите си. В петъчния следобед кметската кухня на открито, ще бъде изнесена на централния площад в Каварна, където зрителите точно в 17,00 часа ще станат свидетели на „кулинарната битка“ между трима градоначалници.
Музикалната програма, която ще съпътства „Миден и рибен фест 2015“ ще допринесе за още по-доброто настроение на всички гости и жители на Каварна. Трите дни ще преминат под знака на българската поп и рок музика. В първата вечер на сцената ще излязат Дани Милев, Мариана Попова и Любо Киров. „Петте сезона“ и Тони Димитрова ще огласят площада в събота, а българската рок група „Krossfiere” ще закрие фестивала. Всички концертни прояви са с начален час 20,00 часа.
Снимка: www.turizamiotdih.comВземи линк:

Коментирайте и Вие