Четв, 30- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Кулминация на тактическите учения „Шабла” 2015

Кулминация на тактическите учения „Шабла” 2015

Като сцена от високобюджетен екшън филм изглеждаше зенитният полигон в Шабла. Причината – последният ден от тактическите учения на полигона, които започнаха на 24 август. Като изключително успешно определи обучението министърът на отбраната Николай Ненчев, който присъства на демонстрациите. За първи път тази година в тренировките взеха участие и военно-въздушните сили на Словакия.

 

Демонстрацията започна със стрелби от самолети Ел 39, именно по такива надводни цели. Пилотите на учебните самолети Ел 39 имат само 5 секунди време за реакция, за да уцелят мишената в морето. Въпреки това, и въпреки скоростта от 500 километра в час, младите пилоти стреляха безпогрешно и успяха да поразят целта още от първия опит.    
Сред другите елементи на учението бяха стрелби въздух-въздух за унищожаване на подвижни мишени, стрелба на изтребители МИГ-29 по радио управляеми мишени, като и стрелби земя-въздух със зенитно-ракетния комплекс Це 300, който разтърси земята в околността.  
Тази година  в стрелбите участва и дивизион от зенитно-ракетните войски на военно-въздушните сили на Словакия.
Като повече от добри определиха резултатите и от българска страна.  
За да наблюдават демонстрациите, освен български военнослжещи, в Шабла присъстваха военни от Сърбия, Украйна, Словакия и Холандия.

http://armymedia.bg/?p=34440

Видео:Снимка: http://armymedia.bg/Вземи линк:

Коментирайте и Вие