Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Любимата детска програма „Наше лято“ за единадесети път в Тервел

Любимата детска програма „Наше лято“ за единадесети път в Тервел


 

Привлекателната за децата и юношите в Тервел общинска ваканционна програма „Наше лято” и през тази година предлага атрактивни занимания през месеците юли и август. С нея кметството цели да предостави на малките, големите и още по-големите деца такава организация на дейностите през свободното им време, че докато се забавляват да научават и много нови неща.

Проявите са открити за деца от 6 до 18 години, както за тервелчани, така и за тези, които са на гости на своите близки. Откриването на „Наше лято“ ще се състои на 1 юли от 10:00 часа до фонтаните. В случай, че времето е дъждовно - в Кафе- театъра. За удобство на деца и родители занятията са насрочени за всеки вторник и четвъртък от седмицата, а по специално изготвен график участниците ще могат да плуват в басейна на ЦДГ „Здравец“ всяка седмица.

За единадесети пореден път през лятото децата ще могат да изявяват своите дарби на художници, певци, танцьори и дори актьори. Художниците ще рисуват на асфалт в Градския парк на 17 юли. Певците ще пеят на караоке-купон, а танцьорите ще покажат уменията си в Деня на таланта в барчето на общината на 10 юли от16:00 часа. За любителите на спорта ще се проведат състезания по управление на ролери- на 3 юли, по майсторско колоездене- на 8 юли, по футбол- на 31 юли. Гост на 22 юли ще бъде световният шампион по спортна аеробика Мариян Колев, който ще проведе занимание с децата и ще разговаря с тях. Участниците в програма „Наше лято“ ще гостуват на полицаите, пожарникарите, библиотекарите, които ще ги запознаят със своите професии. Рождениците ще бъдат поздравени в добре познатото Детско шоу „Зодиак“ на 14 август от 16:00 ч. в Кафе-театъра. Градският площад ще бъде завладян от децата на 5 август, когато ще се състои „Парад на хвърчилата“.

За пръв път тази година пикникът, организиран за децата, ще бъде в село Полковник Савово. Там в разсадника на Община Тервел те ще имат възможност да научат за различни декоративни растения, да се занимават с цветарство, билкарство и да засадят своите цветни лехички.

Новост е и въвеждането на занимания по куклен театър. Актьорите ще могат да играят с кукли-петрушки и да се подготвят за представянето на куклена пиеса, която да се види в Заседателната зала на Община Тервел на 26 август от 17:00 часа. При интерес от страна на децата, заниманията по куклен театър могат да продължат и след края на ваканцията.

Най-чаканото събитие и традиционно най-посещавано от участниците в общинската ваканционна програма е детският карнавал, който ще се състои на 21 август от 17:00 часа до Градския фонтан. И в него присъства нов елемент в програма „Наше лято“. При подготовката на карнавала децата ще могат сами да изработват своите костюми с помощта на професионален шивач, както и да обличат със своите модели кукли-манекени.

Фотографските си умения децата ще могат да представят на организирана изложба на открито под наслов „Победи опасността”. За тема на фотоизложбата е избрана „Опасните места за игра в гр. Тервел“. С творбите си децата ще могат да участват и в организираната от Държавната агенция за закрила на детето Кампания „Детската безопасност-споделена отговорност и грижа“, в обявения фотоконкурс „Победи опасността“, чийто краен срок за представяне на снимките, е 1 септември.
За най- редовните участници във ваканционна програма „Наше лято“ ще има поощрителна награда- екскурзия по маршрут Тервел- Шабла- Дуранкулак, която ще се проведе на 28 август.

Организаторите на програмата уверяват родителите да бъдат спокойни, защото дейностите по „Наше лято” ще бъдат ръководени от педагози от ОДК „Малкият принц“ с доказан опит. Партньори в осъществяването на някои от мероприятията ще бъдат служители от общинска администрация, членове на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, инспектор от Детска Педагогическа стая , служители от РУ „Полиция“, РС „ППБЗН“, читалищни дейци, учители.
 
Снимка: elc.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие