Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Любопитно: Шофьорските курсове в Добрич и за професията - автоинструктор

Любопитно: Шофьорските курсове в Добрич и за професията - автоинструктор


 

В следващите няколко минути ще поговорим за шофьорските курсове в Добрич и за професията автоинструктор. Директно от кухнята сме поканили за наши гости - Шофьорски курсове Добрич от Shofior.Net. С нашите гости сме се заели, под формата на интервю, да засегнем някои от често задаваните въпроси.

Какво е да си автоинструктор?

Да си инструктор, е като да си учител, но е на четири колела. Работата е свързана, както с психическо, така и с физическо натоварване. Изискват се в огромни дози – бдителност, съсредоточеност и отдаденост към професията. С две думи – не е лесно.

Кой е най-подходящият момент за курс?

Няма точна формула, по която може да се каже „Днес е най-подходящо!“. Силно препоръчваме летните месеци. Те са отличен вариант за всички ученици и за хората в отпуск. Всичко е до желанието на конкретния човек.

Какви за изискванията, за да се стане шофьор?

Изискванията са човек да има навършени 17 години и 9 месеца, да притежава диплома за основно или средно образование, да е в добро здраве. От там на сетне си е само и единствено – учене с разбиране.

Как протича един шофьорски курс при вас?

При нас един курс е разделен на две части, които протичат паралелно – теоретична и практическа част. Започва се с теоретичната част, която трябва да запознае кандидат-шофьорите с Закона за движение по пътищата в Република България. След навлизане в материята се пристъпва и към запознаване с автомобила и неговото устройство.

Обучението при нас е индивидуално и се съобразяваме с възможностите на кандидатите. Имаме изграден индивидуален подход към всеки от нашите курсисти.

По отношение на финансовата част, ние сме много гъвкави. Живеем във времена на криза и сме наясно, че парите понякога не стигат за всичко. Предлагаме на нашите курсисти разсрочено плащане на курса, без допълнително оскъпяване.

Мнението ви относно идеите и промените на транспортното министерство за курсовете и изпитите за шофьори?

Хубаво е, че се мисли и работи в тази посока. През последните години се затегнаха здраво коланите – вече се провеждат изпити с видео камери, правят се листовки на таблет. Пазарът с незаконни книжки – малко по малко изчезва.

Преди време министър Московски подхвърли идеята за връщане на полигона. Да, необходимо е. Също е необходимо да се увеличи броят на часовете по управление. Смятаме, че минимумът от 31 кормилни часа, не е достатъчен за да се почувства един човек уверен в себе си.

Шофьорските курсове в Добрич – кажете няколко думи за тях…

Има колеги, които си вършат работата и такива, които не си я вършат, както трябва. Всичко е до човека. Не е важно коя е фирмата, където ще се обучавате, важен е самият инструктор.

По отношение на цената – не най-ниската е най-добрата. Понякога най-ниската цена е най-големият Ви враг… Съветваме хората да не търсят евтиното, а качественото! Т.е. човек с име, доказан инструктор – преподавател.

Ние се опитваме да дадем максимално от себе си. Държим на името си, на добрата репутация, на доволните хора, на доброто и качествено обучение. Имаме случаи, в които цели семейства са преминали курса за шофьори, именно защото са останали доволни!

Какво бихте добавили още за читателите на Dobrich24?

В случай, че проявяват интерес към шофьорските курсове, да посетят нашия сайт, където ще открият подробна информация за целия процес на обучение. Можете да ни се доверите, успехът с нас е гарантиран!

Уеб сайт: www.shofior.net
Снимка: www.shofior.netВземи линк:

Коментирайте и Вие