Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Малки тошевци гостуваха в Румъния за първия фестивал “Съвременни песни и танци”

Малки тошевци гостуваха в Румъния за първия фестивал “Съвременни песни и танци”


 

Първото издание на международния детски фестивал „Съвременни песни и танци” премина повече от успешно за радост на организаторите и участниците в него. Събитието, което се реализира по проект „Диалог на културите” се проведе в последните два майски дни в  Дом на културата „Pontus Euxinus” в град Наводари, Румъния.
 
Гости на фестивала бяха децата от Школата при Народно читалище ”Светлина 1941” – балет „Алексия” и класа по естрадно пеене с ръководители Ваня Колева – хореограф  и Вяра Костадинова – преподавател по естрадно пеене. Във фестивала се представиха и деца от града-домакин. През първия ден на феста в румънския град бе представена и изложбата от фото – конкурса „Нашето културно – историческо наследство, като част от общото европейско наследство”. Тя също е част от инициативите, включени в проекта.
Следващото мероприятие по съвместния българо-румънски проект ще се състои на 13 юни в Генерал Тошево. Тогава ще се проведе и втория фестивал „Съвременни песни и танци” и ще бъдат наградени и участниците във фотоконкурса.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие