Сряда, 29- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
МИНИСТЪР КУНЕВА РАЗПОРЕДИ ДА СЕ ЗАСИЛИ ОХРАНАТА В УЧИЛИЩАТА

МИНИСТЪР КУНЕВА РАЗПОРЕДИ ДА СЕ ЗАСИЛИ ОХРАНАТА В УЧИЛИЩАТА


 

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди на директорите на държавни училища и на началниците на регионалните инспекторати да вземат мерки за повишаване на сигурността на учениците и учителите. Причината е зачестилите случаи на  агресивно поведение на външни лица, в т.ч. и родители, които влизат свободно в училищните дворове и сгради.
Министърът препоръчва да се изградят огради на училищните дворове там, където липсват и да се укрепят съществуващите. Според Кунева трябва да се осигури контролиран достъп на външни лица в училищните дворове в учебно време, а в извънучебно да не се допускат изобщо. Тя очаква да се създаде рестриктивен пропускателен режим в училищата. Тя изисква от директорите и инспекторатите срещи с охранителните фирми, за да се вземат мерки за подобряване на дейността им.
В писмо до председателя на Националното сдружение на общините Даниел Панов, министър Кунева изразява увереност, че общинските администрации в страната ще се включат с подобни мерки за засилване на сигурността в училищата и детските градини. 
Снимка: www.hg-dobrich.comВземи линк:

Коментирайте и Вие