Пон, 20- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
 Мъж от Добрич е осъден на 2 години  в затвора в Белене заради телефонна измама

Мъж от Добрич е осъден на 2 години в затвора в Белене заради телефонна измама


 

Мъж от Добрич е осъден на 2 години лишаване от свобода в затвора в Белене заради телефона измама, съобщиха от ОД на МВР-Русе. Случката е от миналия септември, а измамната схема е вече позната. Така на 11 септември 2014 година на телефона на русенка се е обадил неизвестен мъж. Той се представил за длъжностно лице от мобилен оператор и умело въвел в заблуждение жената, че ще получи награда в размер на 2000 лева, ако закупи и продиктува номерата на ваучери за предплатени разговори на обща стойност 100 лева. Жената изпълнила изискването, но се оказало, че е измамена и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОД МВР-Русе за престъпление по чл.209 ал.1 от НК. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия, разследващите са установили като извършител на деянието е 33-годишен мъж с инициали Р.Х. от гр. Добрич, който изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в гр. Белене.
Вчера, 20 април 33-годишният е приведен в следствения арест в гр. Русе и е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 211 пр. трето вр.чл. 210, ал.1, т.1, чл.209 ал.1 от НК. Направил е пълни самопризнания по предивеното му обвинение, възстановява причинената вреда и подписва споразумение с което е осъден на 2 години лишаване от свобода.

http://www.focus-news.net/news/2015/04/21/2053586/mazh-ot-dobrich-e-osaden-na-2-godini-lishavane-ot-svoboda-v-zatvora-v-belene-zaradi-telefona-izmama.html
Снимка: images.focus-news.netВземи линк:

Коментирайте и Вие