Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
На 19.03.2015г.  Посолството на Република България в Берн организира дегустация на български вина

На 19.03.2015г. Посолството на Република България в Берн организира дегустация на български вина


 

За българската кухня и специалитети се погрижи Димитър Димитров, главен готвач на хотел Фламинго, Албена АД.
На дегустацията свои вина представиха Асеновград АД, Винпром Пещера, Едуардо Мирольо, Катарджина естейт, Шато Бургодзоне, Санта сара, винарна Дамяница.Enjowine представи продукцията на някои малки, бутикови винарни като Вила Мелник, Логодаж, Heritage, Братанов, Боровица, Шато Копска Драгомир, Манастира, Загрей и др.
Събитието премина при изключителен интерес като сред гостите имаше посланици, представители на дипломатически мисии, депутати, представители на федерални министерства както и специализирана публика-търговци на вино, ено-журналисти, любители и ценители на българското вино.
Тези организирани от Посолството в Берн дегустации, адресирани не само към специализирана публика, имат за цел да популяризират българското вино сред взискателните швейцарски клиенти, но и да съдейстават за трайното стъпване на български вина на платежоспособния швейцарски пазар.
След представяне на български вина и кухня в хотел Швайцерхов Люцерн, ноември 2013 и в хотел Сплендит в Лугано февруари 2014, това е трето поред подобно събитие, което посолството организира в големи и престижни хотелски вериги в Швейцария.

Снимка: i58.tinypic.comВземи линк:

Коментирайте и Вие