Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Над 300 любители актьори в XVIII национален фестивал на любителските театри

Над 300 любители актьори в XVIII национален фестивал на любителските театри


 

6 юни бе последният ден от XVIII национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2015“. За поредна година фестивалът доказа, че е утвърдил своята традиция и вярна публика.
Участие в тазгодишното издание на фестивала взеха  над 300 актьори от България и Румъния. В конкурсната програма се включиха 19 любителски театрални състава. По традиция представленията на домакините от Каварна не участваха в разпределението на наградите.
Изпълненията на участниците бяха оценявани от жури с председател доц. Виолета Гиндева и членове Станка Калчева, Крум Гергицов, Филип Трифонов и  Злати Златев.
Награда за най-млада актриса и най-млад актьор получиха Грациела Йорданова и Радил Христов от ДТС „Зеници“ Каварна, които направиха своя дебют на театралната сцена в спектакъла „Снежната кралица“ на режисьора Димитър Еленов.
Цяла седмица публиката имаше възможност да гледа спектакли от различен характер и съпреживява емоциите на героите на сцената. Най-голям зрителски вот събра спектакълът „Безумна фамилия“ на театралния колектив при НЧ „Отец Паисий – 1893“ – гр. Велинград, който заслужи наградата на публиката.
Първо място за най-добър спектакъл в тазгодишното издание на фестивала получи постановката „Драг и робът“ от Никола Русев, режисьор и сценограф Красимир Ранков, представление на театрален състав при Дом на енергетика към „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, гр. Козлодуй.
Голямата награда на името на проф. Гочо Гочев се присъди на спектакъла „Добрият доктор“ от Нийл Саймън, режисьор  Петър Тосков на общински театър при Дом на културата „Енергетик“ – гр. Гълъбово.
XVIII национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2015” премина под егидата на кмета Цонко Цонев и се проведе благодарение на организаторите от община Каварна, НЧ "Съгласие - 1890" - Каварна, със съдействието на Министерство на културата.
Снимка: www.kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие