Сряда, 29- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Над 330 хиляди лева за подпомагане на рибарските общности

Над 330 хиляди лева за подпомагане на рибарските общности


 

Държавен фонд „Земеделие“ преведе още 332 100 лв. за реализирането на четири проекта по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

    199 194 лв. е изплатената субсидия на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Поморие-Несебър“.  Инвестицията по проекта е за провеждане на ежегоден летен кинофестивал „Кинолято Поморие“. Безвъзмездната финансова помощ е до 60%, от които 75 на сто се осигуряват от ЕФР, а 25 на сто - от държавния бюджет.

    Разплащателната агенция изплати окончателна субсидия от 20 333 лв. на МИРГ „Главиница-Тутракан-Сливо поле” по проект "Да защитим природното наследство на рибарската област“. МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ получи окончателно плащане от 22 781 лв. за проект, чиято цел е разнообразяване на дейности чрез насърчаване на многостранна заетост на рибарите. Близо 90 000 лв. са преведени и на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат” за организирането на Национален фестивал на пъстървата - Доспат 2015. 

    Безвъзмездната финансова помощ по трите проекта е в размер на 100% от одобрената субсидия, от които 75 на сто са от ЕФР,а 25 на сто -от държавния бюджет. 
Снимка: flag-shabla.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие