Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Над 500 деца бяха блокирани в лагера в Кранево. Има съборени мостове

Над 500 деца бяха блокирани в лагера в Кранево. Има съборени мостове

В Балчик откриха гореща телефонна линия за сигнали от бедстващи граждани

 

Усложнената метеорологична обстановка през последната нощ и продължаващият дъжд създават проблеми за жителите на община Балчик. Най-тежко е положението в село Кранево, където придошлата река събори няколко моста и наводни крайбрежната част на селото. Откъртени са големи парчета асфалт. Водата влече дървета, коли и боклуци. Там бяха блокирани в бившия международен лагер повече от 500 деца.

Днес е трябвало да отпътуват от мястото. Още в ранния следобед всички са били евакуирани и са получили хранителни запаси. Част от тях са били транспортирани до летището във Варна и са успели да хванат полета си. Други са получили убежище в база на МОН в Обзор. Пострадали няма. От снощи дежурни екипи работят по отстраняване на авариите и възстановяване на електричеството.
Затворен е пътят в местността "Кулака" в Балчик. Наводнени са мази на жилища. Гражданите могат подават сигнали за нередности и проблеми на телефоните на дежурния в местната администрация: 0895554112 и 0579 72523.

Кметовете на населени места в общината следят нивата на язовирите и при нужда са готови да алармират специализираните служби.
Пътят Балчик - Добрич е затворен от сутринта заради наводнение на пътното платно в района на село Приморци. Придошлите води в района на резервата Балтата пречат на нормалния трафик между Албена и Кранево.
Община Балчик съветва жителите на града и селата в региона да не предприемат пътувания докато ситуацията не се нормализира.
Снимка: www.novini.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие