Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Над 600 молби за финансова помощ са подали в Добричко след потопа

Над 600 молби за финансова помощ са подали в Добричко след потопа


 

До този момент в кметствата в цялата Добричка област са постъпили над 600 сигнала за материални щети и толкова молби за получаване на еднократна финансова помощ от държавата за възстановяването им. Броят на заявленията непрекъснато расте, съобщи Радио „Фокус”. В понеделник опашка от разтревожени добричлии се изви пред „портата” на кмета Детелина Николова, за да потърсят съдействие от нея за справяне с кризата. Не е ясно дали всички ощетени ще получат подкрепа, но многобройните дарителски сметки, които са обявени от медиите, община Добрич и доброволци в социалната мрежа фейсбук са утеха за стотиците хора, останали без домове.

Междувременно спасителни екипи от Добрич, Шумен, Силистра, Разград, Стара Загора и Пловдив продължават да отводняват и разчистват най-силно засегнатите участъци в Добрич като започват от обществените сгради и се придвижват към жилищните. Шест комисии обикалят на огледи, за да попълват протоколи с данни за щетите и да се улесни изчисляването им. Освен в областния град пожарникарите се отзовават на апелите за помощ и в курортния комплекс "Албена", както и в селата Батово, Минково, Драганово, Одринци и Богдан край Добрич. Всички институции като „Пожарна безопасност и защита на населението”, ОС на БЧК, полиция, ВиК и енергоразпределтителната компания на територията на Добрич и областта си сътрудничат в тясна връзка, за да става по-бързо справянето с бедствената ситуация и връщането на нормалния начин на живот на населението.

Прегрява горещата телефонна линия обявена от община Добрич 058 602 724 за обаждания от страна на доброволци и дарители, които искат да се включат в благотворителната кауза със събиране на храна и вода или с участие в почистването на Добрич.
Снимка: www.cross.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие