Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Наводнена съборетина в Добрич заплашва да рухне върху семейство с 3 малки деца (снимки)

Наводнена съборетина в Добрич заплашва да рухне върху семейство с 3 малки деца (снимки)


 

На улица „Копривщица” №9 съвсем скоро може да се случи още едно нещастие след бедствието, причинено от проливните дъждове. Една от къщите там се крепи на косъм и заплашва всеки момент да се срине върху обитателите си. Мебелите и уредите в зданието са неизползваеми, а подовете и стените се разпадат все повече от влагата с всеки изминал час. Едната от стените на жилището, в което живеят трима възрастни и 4 деца е рухнала.

Семейството няма къде да спи. Покъщнината е изнесена навън, за да съхне. А вътре в стаите е покрито с тиня и кал. 60-годишната Добринка Георгиева живее в единия от входовете на къщата. В другия се чудят как да оцеляват роднините й Светослав и Меглена с трите си деца. Наскоро най-голямата им дъщеря станала майка. На 19 юни родила, а на 24 я изписали с бебето без да има къде да се прибере, защото от стаята й нямало и помен. Другите деца са - момче на 7 и друго, което тази година е било абитуриент. В Добрич така и не се намерило кой да помогне на семейството, изпаднало в беда.

Преди дни доброволческа група от София помогнала да се изгребе калта и да се изнесат мебелите от рушащия се дом. За участта на голямата фамилия разбираме от сигнал на майка, чието дете е учило заедно с едно от момчетата в пострадалата от наводненията къща. Сега се организира по спешност дарителска кампания във фейсбук, за да бъдат изведени хората от къщата и да им се намери подслон или да се извърши ремонт незабавно. От майката научаваме, че семейството, което осъмва в подгизналата и опасна къща винаги е било бедно, но сега трябва да започне живота си от нулата. Имат нужда буквално от всичко.

Във фейсбук се разпространяват стряскащи кадри от ситуацията в къщата, както и две банкови сметки за всички, които имат възможност да протегнат ръка към отчаяното семейство.

Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG62FINV91501015491040
/ (IBAN-а които получихме беше BG62FINV91501615491040 (14-тата цифра е 6), но днес една мила дама дойде и ни сподели, че IBAN-а е объркан и 14-тата цифра е 0, а не 6 т.е. според дамата IBAN-а е: BG62FINV91501015491040/
BIC: FINVBGSF
Account holder: DOBRINKA GEORGIEVA
Address: Bulgaria, Dobrich, 9 Koprivshtitsa Str.


Инвестбанк
BG65IORT80881000375500
BIC: IORTBGSF
Account holder: MEGLENA GEORGIEVA VASILEVA
Address: Bulgaria, Dobrich, 9 Koprivshtitsa Str.


Вземи линк:

Коментирайте и Вие