Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Наводненията в Добричко откъснаха десетки села от света

Наводненията в Добричко откъснаха десетки села от света


 

Котленци, Опанец, Драганово, Богдан, Прилеп, Смолница, Козлодуйци, Карапелит, Пчелино, Полковник Минково, Одринци, Долина, Котленци, Бранище, Житница, Сливенци, Плачи дол и Долина. Това се селата в област Добрич, които бяха почти изолирани от цивилизацията след потопа, който се изля в нощта на 19 срещу 20 юни, предаде БТА.

Още тази сутрин след обявяването на бедственото положение в областния град пътищата към селата бяха затворени. Все още не е възстановена проходимостта до някои от тях. За село Карапелит има данни, че са наводнени 13 къщи, а 4 семейства от село Пчелино са били евакуирани. Община Добричка поема отговорността да настани хората, останали без домове в сградите на училища или кметства. Стопаните в селата Одринци, Долина, Котленци, Бранище, Драганово, Опанец са останали без реколтата в градините си. Снощи дъждът е потопил под вода стопанските им постройки и дворовете им. В Козлодуйци са били заляти обекти на Гражданска защита. Скъсана е дигата на язовира в село Смолница, въпреки ремонта, който концесионерът е извършил в момента, в който е получил правото да стопанисва водния басейн.
Язовирите в Плачи дол преливат, а стадионът в Житница не се вижда. В село Долина реката е преляла. В община Добричка има 7 села без вода и 3, в които токът прекъсва заради предотвратяването на инциденти.

Наводнения в Албена, Прилеп и Батово има от дни, а властта бездейства, информира OFFNews.bg. Онлайн медията разкрива, че евакуация в село Прилеп, за каквато от Министерството на отбраната са съобщили, че е извършена всъщност не се е състояла. Местен жител признал пред изданието, че два правителствени хеликоптера само извозвали туристи от курорта Албена до етнографския комплекс "Чифлика Чукурово".
Снимка: image.cdn.kmeta.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие