Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Назначиха 60 безработни от Тервел като „пазачи на обществения ред”

Назначиха 60 безработни от Тервел като „пазачи на обществения ред”


 

60 безработни от Тервел ще вардят населението от бандити. Вчера те получиха договорите си по Национална програма „Сигурност” пред представители на Областна администрация, РУ „Полиция", Бюрото по труда - Тервел, на общинската администрация и кметове на населени места. Предстои връчване на договорите в общините - Добричка, Генерал Тошево, Крушари и Шабла.
Припомняме, че по реализация на Националната програма, Областният управител в качеството си на работодател утвърди списък с одобрени лица за длъжността „Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред" по НП „Сигурност".

Министерство на труда и социалната политика в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи стартира новата програма, която е включена в Националния план за действие по заетостта през 2014 г. В съвместната процедура между МВР и МТСП са регламентирани редът, условията, организацията на работа и взаимодействието между областните администрации, териториалните поделения на МВР и Агенция по заетостта. Разработена е длъжностна характеристика за длъжността „Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред", в която са определени основните задължения, отговорности, необходими знания и компетентности на кандидатите за работа.

Основна цел на Програмата е да осигури работа и доходи от труд на безработни лица, както и да допринесе за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в най-малките и отдалечени населени места.
Снимка: www.dnesbg.comВземи линк:

Коментирайте и Вие