Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Николай Урумов ще се жени в Добрич по сценарий на Гогол (галерия)

Николай Урумов ще се жени в Добрич по сценарий на Гогол (галерия)


 

Николай Урумов представя на добричка сцена режисьорския си шедьовър „Женитба” по едноиммения разказ на Гогол. Самият актьор ще се превъплъти в ролята на Иван Кузмич, който иска да вземе за жена Агафия Тихонова, която пък се колебае между предложенията на други ухажори и ще се завихри абсурдно комична ситуация в Драматичен театър „Йордан Йовков” на 26 юни от 19 часа.
 
Това не е смехът на улицата или на, да кажем, евтината смешка. Тук става дума за разрез на човека и на неговите житейски основни състояния, в които, когато той изпадне, виждаме колко не може да си отговори на някои въпроси, как не може да бъде адекватен в съответната ситуация или как има един кардинален конфликт между човека и обществото и неговото съизмерване с обществото.
Актьорският състав, който работи по това заглавие и го играе из цялата страна още от март месец, включва великолепните актьори от Плевенската театрална трупа: Сергей Константинов, Мариян Стефанов, Петко Кръстев, Светослав Каменов – Даки, Генадий Николов, Мариета Калъпова, Нина Илиева, Камелия Хатиб и Анелия Стойнова, както и една от звездите на родната сцена – Николай Урумов. Художник на сценографията и костюмите е Кирил Наумов, а музикалните картини са на Иван Стоянов.

Николай Урумов е напипал най-подходящият начин, по който да представи съвременния прочит на една вечна класика. Дори принуждава Камелия Хатиб, която влиза в ролята на колебаещата се Агафия Тихонова смело да кара ролери на сцената. Като актьор Урумов е работил два пъти по този разказ. Затова сега е решил категорично, че всички идеи, които са останали по някаква причина нереализирани трябва да влязат в спектакъла. Силният актьорски състав и прекрасният, трогващ текст на Гогол, гарантират успех на постановката и забавление за добричлии. За информация и билети : Билетен център на ТПЦ "Йордан Йовков" - гр. Добрич и на тел: 058/605 573 и 058/ 605 706.


Вземи линк:

Коментирайте и Вие