Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Нов „Тенис център” с 14 тенис корта ще изгради „Албена” АД

Нов „Тенис център” с 14 тенис корта ще изгради „Албена” АД


 

Тенис центърът ще се разполага на свободният от застрояване терен, южно от х-л „Добруджа” и източно от КИЦ (културно-информационен център), на мястото на атракционни съоръжения на луна-парка в курорта. Предвижда се изграждането на общо 13-14 тенис-корта, обслужваща сграда и алейна мрежа, като инвестиционното намерение ще бъде реализирано на два етапа.
 
Етап 1:
На първи етап от изграждането на тенис центъра ще бъдат изпълнени: самостоятелен централния корт с размери 40,74м / 20,74м светло  разстояние и още 6 бр. кортове със светли размери: 37,50м / 19,50м. Необходимите обслужващи помещения като съблекални със санитарни възли, треньорски и съдийски офис, помещение за персонала и др. ще бъдат разположени в съществуващи помещения на първия етаж на офисната сграда на КИЦ след тяхната реконструкция и модернизация.Ще бъде ремонтиран съществуващият паркинг, източно от КИЦ.
Нови паркоместа (зелена с-ма), с нов подход за техника и навес за шамот ще се реализират от южна страна на тенис-кортове № 4, 5, 6. Премества се водовземането и се изгражда нов асфалтиран „джоб” за зареждане на цистерни с вода.Проектът предвижда разширяване и реконструиране на съществуващата алея от площада пред КИЦ в източна посока до ново кръгло площадно пространство с място за детска площадка, спорти съоръжения на открито и др.
 
 
Етап 2:
Вторият етап предвижда изграждане на други 6 или 7 корта със светли размери: 37,50м /19,50м, северно от Етап 1. Довършва се алейната мрежа чрез изграждане на нови трасета, съобразени изцяло с композиционното решение на групите тенис-кортове. Ще бъде извършена реконструкция на площада пред КИЦ чрез подмяна на настилки, изграждане на фонтан и др.
Ще бъде изградена нова двуетажна обслужваща сграда като пристройка към офисната част на КИЦ, в която да се разположат: приемно фоайе, зала за пресконференции и срещи, покрита тераса, ориентирана към централен корт и прилежащо малко заведение за хранене и др.
Ще бъдат изградени допълнителни паркоместа („зелена” с-ма).

Площ на благоустроявания терен за етап 1: 12,5дка
площ терени тенис-кортове: 5 181м2
реконструкция  алейна мрежа: 2 325м2 

Площ на благоустроявания терен за етап 2: 15дка
площ терени тенис-кортове: 4 350м2
реконструкция  алейна мрежа: 1 350м2

                                                                                              
Снимка: albena.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие