Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Областният управител д-р Маргарита Новоселска участва в заседание на Министерски съвет

Областният управител д-р Маргарита Новоселска участва в заседание на Министерски съвет


 

В доклада, включен в дневния ред на правителствентото заседание, се предлагат конкретни мерки по осем приоритета в готвената актуализирана стратегия за превенция и противодействие на корупцията. Съгласно заповед на министър-председателя Бойко Борисов от началото на годината, нейният проект трябва да бъде внесен в Министерския съвет в срок до 30 март т.г. от вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси и от министъра на правосъдието.
     Като слабости в изготвения анализ, са посочени липсата на институция и механизъм за цялостна координация и контрол по отношение на антикорупционните политики и мерки, липсата на реален контрол на декларациите за имуществено състояние, законодателни пропуски, водещи до незадоволителни резултати при противодействието на корупцията.     За преодоляване на пропуските се предлага изграждането на ефективна система от антикорупционни органи, провеждане на политика на превенция на корупцията чрез превантивен контрол за наличието на корупционен риск в законодателството и внедряване на системи за интегритет на държавните служители, разработване на антикорупционни планове за високорискови сектори, създаване на механизъм за изпълнение и отчитане на антикорупционната стратегия и др.    
 
Редовното заседание на Министерския съвет се отлага за 27 февруари от 11.00 часа. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Снимка: dobrich.government.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие