Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Областният управител гост на церемонията по откриването на газопровода Добрич - Силистра

Областният управител гост на церемонията по откриването на газопровода Добрич - Силистра


 

 Областният управител на област Добрич д-р Маргарита Новоселска е поканена и ще присъства на официалната церемония по въвеждане в експлоатация на газопровод високо налягане и автоматична газорегулираща станция в гр. Силистра /АГРС/. 
     Откриването на обекта ще се състои на 9 октомври 2015 г., петък, от 13 часа, на площадката на АГРС Силистра,съобщават от Министерството на енергетиката. На церемонията ще присъстват министър Теменужка Петкова, изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов, представители на местния бизнес и други. За участие в откриването е поканен и министър-председателят Бойко Борисов. С реализацията на проекта дунавският град ще бъде присъединен към българската газопреносна мрежа. Това ще даде възможност за газификация на потребителите както в Силистра, така и в общините Алфатар, Дулово и Добричката община Тервел. Проектът е съфинансиран по линия на Международен фонд „Козлодуй". 
     Лично премиерът Бойко Борисов съобщи преди два дни, че 80-километровият газопровод между Добрич и Силистра е готов и на 5 октомври "Булгартрансгаз" е получил акт 16. Той изтъкна, че проектът е бил замразен в продължение на две години, а новото ръководство на преносната компания го е завършило само за шест месеца.
     Областна администрация Добрич припомня, че през 2010 г. Областният управител на Добрич Желязко Желязков участва в поредица координационни срещи по газификацията на Силистра.
     По-късно, на 5 март 2013 г., на церемонията „първа копка", тогавашният изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" Кирил Темелков бе заявил, че дружеството разполага с разрешение за строеж на газопровода от месец декември 2012 г. Уверил е, че е налично цялото оборудване за газопровода, и че са налице всички условия за ефективна дейност. Гарантирал е, че до края на 2013 г. газопроводът от Добрич до Силистра ще бъде изграден.
     В събитието, на което е даден символичен старт на строителството - 5 март 2013 г., сред официалните гости са били: областните управители на Добрич и Силистра Желязко Желязков и Николай Димов, както и кметовете на общините Добрич и Силистра - Детелина Николова и д-р Юлиян Найденов. 
Снимка: seosens.ruВземи линк:

Коментирайте и Вие