Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Областният управител гост на националното военноморско учение „БРИЗ 2015“

Областният управител гост на националното военноморско учение „БРИЗ 2015“


 

Областният управител щенаблюдава планираните епизоди в Деня за високопоставени гости - 10 юли, в рамките на военноморското учение „БРИЗ 2015" с международно участие, което се провежда от 3 до 12 юли 2015 г. във Варна.

В националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2015“ участват около 30 кораба и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и САЩ, в това число и три фрегати от Първа постоянна група кораби на НАТО и четири кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Гостите на ВИП-деня на учението „Бриз 2015“ ще наблюдават изпълнението на операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море, отразяване на асиметрични атаки на море и атаки на въздушен противник, доставяне на товар на борда на кораб от вертолет и други действия от динамичния показ.

Основната цел на учението е подобряване на оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на включените в него страни чрез отработване на участието им в операция в отговор на криза.
Снимка: www.chernomore.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие