Пон, 24- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Обявиха Община Добрич за най-прозрачна общинска администрация за трети път

Обявиха Община Добрич за най-прозрачна общинска администрация за трети път


 

Община Добрич печели приза за най-прозрачна общинска администрация сред 37 общини в цялата страна за трети пореден път. Кметството е класирано на първо място от Фондацията за прозрачни регламенти в съответната категория със сумарен брой точки – 40,50. В конкурса Общината е номинирана за постигната висока степен на прозрачност в действията на администрацията. Наградата е признание за усилията на местните власти за ефективно и прозрачно управление. Призът ще бъде връчен на официална церемония на 24 юни в София.
 
Класирането се извършва от независима комисия чрез присъждане на точки в две направления:
1) оценяване по 15 критерия за прозрачност, административно обслужване и гражданско участие, за които кандидатстващата общинска администрация изпраща обосновка и доказателствени материали;
2) оценяване функционалността на общинските интернет страници. След обновяването на сайта на Община Добрич www.dobrich.bg чрез ново структуриране на началната страница бе изведена по-„видима” обществено значима информация:
 
- Създадена е нова рубрика – Проектодокументи. Досега всички проекти на нормативни актове и публичните обсъждания са се обявявали в рубриката „Новини” и са били на разположение при съответното обсъждане. В обновения сайт на институцията обсъждането на проекти на документи излиза в акцент и насочва вниманието на гражданите за още по-широко участие в процеса на вземане на решения.
 
- Друга нова рубрика е Обяви и съобщения. Тя също извежда важна за гражданите информация, при която често се касае за съблюдаване на срокове и други условия.
 
- Изцяло на преден план в обновения сайт са изведени три групи тематични съобщения. В обновения сайт се публикува повече информация и за многобройните проекти, които общината е спечелила и изпълнява по оперативните и други донорски програми. Развитието на интернет страницата отразява усилията на общинска администрация да бъде полезна, активно да търси сътрудничество и партньорство за доброто на общността.
 
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие