Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Обявиха оценките от матурите за 12 клас

Обявиха оценките от матурите за 12 клас


 

Днес станаха ясни резултатите от задължителните държавни изпити за зрелостниците. Оценките излязоха с 3 дни предсрочно, въпреки че Министерството на образованието и науката се беше зарекло това да не се случва поне до 9 юни. Цифрите се появиха на сайта на ведомството още по обяд. Дванадесетокласниците могат да направят справка срещу въвеждане на ЕГН и персонален код за достъп на този адрес в интернет: http://zamaturite.bg/rezultati/.

Оценките от матурите могат да се използват за кандидатстване във ВУЗ-овете на територията на България. Онези от учениците, които са изкарали слаба оценка могат да се явят на втора матура през август, но така ще пропуснат шанса си да влязат в университет за учебната 2014-2015 г. Матурата по литература е насрочена за 28 август, а вторият задължителен изпит по предмет по избор ще се проведе още на следващият ден - 29 август.
От МОН обаче отказват да правят прогнози за това дали тазгодишните матури са дали по-добри или по-лоши резултати от миналогодишните, докато не се обработят данните от двата изпита по БЕЛ и по избрания от учениците предмет.

МОН допусна гаф в оценяването на изпитните работи по английски език. Родители установиха, че има грешка в пета и шеста задача и направиха подписка за решаването на проблема. От администрацията на министър Анелия Клисарова се ангажираха да поправят проблема и да изнесат оценките до следващата седмица.
 
 
 
Снимка: 85.14.28.175Вземи линк:

Коментирайте и Вие