Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Обявиха оценките по литература за 7 клас

Обявиха оценките по литература за 7 клас


 

Обработени и обявени в публичното пространство са вече резултатите от националното външно оценяване по български език и литература за 7-ми клас. Изпитът за кандидат-гимназистите протече в края на миналия месец в един и същи ден с матурата за дванадесетокласниците.

Три дни е срокът, в който учениците с положителни оценки трябва да подадат документите си за първо класиране в желаните от тях учебни заведения. Датите са от 17 до 20 юни, а комисиите в гимназиите ще имат на разположение шест дни, за да пресеят заявленията и да подредят списъците с одобрените възпитаници за записване. Предвидено е на 26 юни онези, които са попаднали в подборката на първо класиране да бъдат уведомени. Веднага след това идва ред и на записванията за второ класиране на 4 юли, а резултатите ще се изнесат на показ на 10 юли. Последното трето класиране ще започне на 17 юли, когато отново ще стартира приемът на документи.

От МОН са категорични, че във всички училища в страната е имало квестори и камери за видеонаблюдение и не е допуснато да се мами и преписва по време на изпитите. Вчера просветното министерство реагира светкавично бързо на гавра на абитуриент, който разпространи фалшив сайт с оценки от матурите за 12 клас. Ведомството побърза да опровергае информацията и да се разграничи от сайта на зрелостника, след което добави, че оценки ще се съобщават най-рано на 9 юни.
 
 
 
Снимка: www.marica.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие