Пон, 4- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Община Добричка отличи кметства и училища за празника си

Община Добричка отличи кметства и училища за празника си


 

Празникът на община Добричка събра близо 2500 изпълнители на фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" в местността "Славната канара". Заместник-кметът Дико Иванов поздрави жителите и отбеляза, че за добруджанци връзката със земята не е само поминък, а е извор на сила, съобщи БТА.
 
В традиция се превръща раздаването на награди за принос в развитието на региона. За втора година за празника общината отличи най-добрите в местното самоуправление, образователното дело, културния живот, както и за принос в развитието на общината представители на бизнеса. На организирания от общината празничен концерт в Драматичен театър „Йордан Йовков“ вчера призове получиха кметството в село Победа, кметското наместничество в Долина, основното училище "Христо Ботев" в Стожер, целодневната детска градина в Стефан Караджа, читалище "Напредък-1942 г." в Дончево.

Община Добричка обяви и награди кметствата и кметските наместничества за постигнати добри резултати в пролетното хигиенизиране и почистване на населените места за 2014 г.          
 
Участник в празничния концерт бе и танцова формация „Танца на вятъра“ от Стара Загора с директор Васил Герлимов, която ще представи спектакъла „През годините с любов“.

Община Добричка се включи в акция за събиране на помощи за хора пострадали от наводненията. Властите отправяха призиви и организираха доброволци за набирането на средства в най-засегнатите населени места: Славеево, Пчелино, Батово, П. Минково, Дончево, Опанец, Драганово, Богдан, Одринци, Ново Ботево, Карапелит, Бранище. Необходими са почистващи препарати, ръкавици, спално бельо, дрехи и обувки. В община Добричка е изграден пункт за събиране на даренията.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие