Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Община град Добрич с награда от XII Международен фестивал на туристическия филм

Община град Добрич с награда от XII Международен фестивал на туристическия филм


 

Община град Добрич получи наградата на XII Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ за рекламния филм „Пъстрото лице на Добруджа – на границата между две епохи“ в категория „Вяра и традиции“ след изключително оспорваната конкуренция между номинираните за награда 48 най-добри туристически филма, правени през последните три години, от общо 93 филма заявили участие от 24 страни.

Филмът е продуциран през 2013 година в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, по който Община град Добрич е бенефициент, с партньори общините Добричка, Балчик и Каварна. Нашата продукция получи високата оценка на 8-членното международно жури, което категорично показа, че притежаваме продукт, конкурентен на наградените продукции от чужбина, продуцирани дълго време и със сериозно финансиране - Австрия, Финландия, Индонезия, Палестина, Виетнам, Турция. Наградата представлява уникална статуетка, копие на артефакт с отпечатък на Колояновия пръстен.

Фестивалът „На източния бряг на Европа“ е част от голямото семейство CIFFT и е единствената международна платформа за туризъм на висококачествени туристически продукции в България. Вече дванадесет години този фестивал събира в сърцето на България,в рамките на туристическото изложение „Културен туризъм“, под мотото „Целия свят в един град“ най-добрите кинопродукции в света на туристическа тематика и дава трибуна на дискусии по актуални въпроси и тенденции в областта на туристическите продукции.

Провежда се със съдействието на Министерство на туризма, БХРА, АВТТА и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“. Номинираните за награда филми се състезаваха в пет категории – „История и култура“, „Природа и екотуризъм“, „Вяра и традиции“, „Спорт и приключения“ и „Корпоративен туристически филм“, като са допустими следните видове продукции – рекламни филми, рекламни клипове, телевизионно предаване и документални филми.

 

Видео:Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие