Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Община Шабла стартира „Детско лято 2014“

Община Шабла стартира „Детско лято 2014“

Шест кръжока ще развиват умствените и физическите способности на най-малките шабленци

 

Срещу символични такси за записване община Шабла и Зеленият образователен център в морския град организират за най-малките си жители и гости „Детско лято 2014”. За да оползотворят пълноценно летните месеци и да научат нови неща за света около тях децата ще участват в различни увлекателни кръжоци според интересите си. От общо шест клуба малчуганите ще имат възможност да избират в какви занимания да се включат, за да бъде лятната им ваканция по-интересна и забавна. Уроците, игрите и създаването на нови контакти ще ги заредят с енергия за следващата учебна година и ще възпитат у тях по-голямо желание да се обучават не само по любимите си предмети, а по всички, които са важни за развитието им, смятат организаторите. Ето и какво е поместено в специално изработената програма на „Детско лято 2014” според възрастта и нуждите на подрастващите:
 
1. Клуб „ Бродирани картички”
 
В клуба ще се учат на ръкоделие, като изработват ръчно картички- гоблени. Децата ще  могат да  развият качества и умения, които ще са съобразени с възрастта им - занимания за развиване на фина моторика, комбиниране на цветове, придобиване на ценни, рядко представяни умения.
График: всеки вторник на месеците юли и август от 10:00 до 11:30ч.
Ръководител: Даниела Иванова
Пакетна цена: 20 лв./Единична цена: 3 лв.
 
2. Детска ръкоделница “Да си направим бижу“
 
Един час и половина, в който децата ще изработват красиви украшения и ще учат колко е лесно и интересно е да си направиш сам бижу и украшения, с които светът може да стане по-шарен и усмихнат! Малките майстори ще се запознаят с различни техники и много материали - самосъхнеща бяла глина, филц, органза, мъниста и други. Това, което изработят децата остава за тях и ще могат дълго време да му се радват и да се гордеят със своите сръчни ръчички.
График: всяка събота на месец юли от 16:00 до 17:30
Ръководител: Десислава Пламенова
Пакетна цена: 10 лв./Единична цена: 3 лв.
 
3. Клуб „Млад еколог“

Чрез кратки лекции и забавни образователни игри децата ще се запознаят с местните защитени зони, растенията и  птиците в района, техните особености и средата им на живот. Ще имат възможност да ги наблюдават с бинокли и телескопи и да научат любопитни особености за тях.
Условия: затворени обувки, дълъг панталон и шапка (по възможност по-светли цветове)
График: всяка сряда на месеците юли и август от 9:00 до 11:00ч.
Ръководител: Елен Сабатини и Стефка Стоянова
Цена: 20 лв./Единична цена: 3 лв.
 
4. Курс по английски език
 
Тук ирландката Барбара Лестър посреща децата с куп изненади за малки и по-големи. Във всеки урок с нея има усмивка, много настроение, внимателен подход и перфектен английски. Зелен образователен център предоставя възможност на всички желаещи ученици да се включат в:курс по английски език за деца, организиран на две нива:
Курс за деца от II-ри и III-ти клас
Курс за деца от IV-ти, V-ти и VI-ти клас
Часовете с Барбара са насочени основно към практическо развиване и усъвършенстване на говорни и комуникационни умения и подпомагане на децата в училищния материал.
 
График: всяка сряда на месеците юли и август от 16:00 до 17:00 ч. и от 17:00 до 18:00 ч.
Ръководител: Барбара Лестър
Пакетна цена: 20 лв./Единична цена: 3 лв.
 
5. Курс по „Петанк“
 
Петанк е спорт с много стари история и традиция. Това е национална френска игра, създадена през 1789 г., получила популярност и разпространение на всички континенти, включително и в България. Петанк е спорт, който позволява да се поддържа добра физическа форма, без прекалени усилия.
Зеленият образователен център с радост Ви кани да се включите в курса, който ще се провежда в комплекс „Лазур“, къмпинг „Добруджа“.
 
График: всеки четвъртък на месеците юли и август от 09:00 до 11:00 ч.
Ръководител: Полина Калчева
Цена: 20 лв./Единична цена: 3 лв.
 
6. Кино на Еко теми
Темите са свързани със съвременни екологични проблеми, представящи социални и екологични последствия от икономическата глобализация както в България, така и в световен мащаб: храна и биоземеделие, експлоатация, отпадъци, енергия и горива, транспорт, еко-активизъм, опазване на биоразнообразието и др.
График: всяка събота на месеците юли и август от 18:00 ч. до 19:30
Цена: 2,00 лв.
 
 
 
 
Снимка: dgchaacicgqa5.cloudfront.netВземи линк:

Коментирайте и Вие