Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Обсъждат проблемите на зърнопроизводството в Деня на отворените врати в Добруджански земеделски институт

Обсъждат проблемите на зърнопроизводството в Деня на отворените врати в Добруджански земеделски институт


 

Добруджанският земеделски институт (ДЗИ) край Генерал Тошево кани всички свои настоящи и бивши служители, бизнес-партньори и земеделски производители в традиционния Ден на отворените врати. Събитието ще се проведе утре с начален час от 10 часа. На него ще се представят различни сортове пшеница, отглеждани в опитните полета на института. Гостите ще се запознаят с етапите на развитие на посевите и ще получат съвети от специалисти за отглеждането им. Експертите ще отговарят на въпроси за специфичните особености на житните сортове, които се предлагат в научния център.

За да се онагледи теорията и на практика ще се проведат обиколки на опитните полета, както и обсъждания на проблемите на зърнопроизводството в Добруджа. За 11:30 часа е предвидена презентация на продукти на българо-румънската фирма “Хеминова България-Румъния” ЕООД.
Участниците в срещата ще могат да разгледат на място развитието на семепроизводните посеви на сортове обикновена и твърда пшеница, тритикале и ечемик, създадени в научния център. На фермерите ще се предлагат семена за есенната сеитбена кампания на 2014 г. Специалисти от института ще обясняват тънкостите, основните предимства и технологията на отглеждане на предлаганите сортове. Денят на отворените врати дава прекрасна възможност на представителите на земеделския бранш да обменят опит и да създават нови, полезни делови контакти.  
 
Снимка: www.dai-gt.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие