Неделя, 26- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Огнен спектакъл и музикално шоу по време на третия фестивал на фойерверките

Огнен спектакъл и музикално шоу по време на третия фестивал на фойерверките


 

В продължение на два поредни дни централният плаж в Каварна събра хиляди хора, дошли да наблюдават единствения, вече традиционен фестивал на фойерверките.  В третото издание на светлинното шоу небето изригва по четири пъти на вечер . Огнени кълба, вихрещи се в небето, водни бомби и светлинни отражения в морето, ефектни тигрови опашки и златна върба, бяха част от режисирания светлинен спектакъл, всеки от който продължи по пет минути. 
Пиротехнически ефекти демонстрираха общо шест фирми – „Биляна фойерверк“, „Енигма“, „Парти лейдис“, „Ес еф хикс интернешънъл“, „Компас“ и фирма „Кригея“. Всяка една от зарите „танцува“ на фона на музикални звуци като рок, испански ритми, класика, филмова музика. 
Запазена марка в Каварна е всеки фестивал да е съпроводен от добра концертна програма. Тази година организаторите бяха заложили на по-различен стил от рока, а именно хитове от 90-те и хип-хоп ритми. В първата вечер на сцената на плажа се качиха основоположниците на хип-хопа в Европа Down Low. Музикалната двойка се срещна за първи път с каварненските си фенове и определено не ги разочарова. Изпълниха на живо едни от най-големите си хитове като Johnny B, Murder, Moonlight и много други.
Доброто настроение продължи и през втората фестивална вечер, която беше посветена на българския хип-хоп. Участие в програмата взеха младият рапър Паф, Гери Дончева, Мариета и хитовия дует Румънеца и Енчев. Специално за участието си във фестивала на фойерверките, те бяха подготвили атрактивно шоу с костюми и хореография. 
Вечерите продължиха с дискотека под небето, заедно с DJ Rossko. Водещи на програмата бяха Ернестина Шинова и Краси Добрев. Фестивалът е режисиран от Андрей Слабаков и реализиран със съдействието на община Каварна.

Снимка: www.kavarna.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие