Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Огнян Кузманов представи Плевен в Есенните културни салони на гранд хотел „Поморие”

Огнян Кузманов представи Плевен в Есенните културни салони на гранд хотел „Поморие”


 

„Културните салони се провеждат два пъти в годината и събират на едно място известни български и чуждестранни писатели, художници, скулптори, филмови режисьори. И тази година организаторите от гранд хотел „Поморие” и артистичният директор на салона – актьорът Стойко Пеев, се бяха постарали да организират събитие на много високо ниво”, каза Огнян Кузманов.
Като запомнящи се акценти в юбилейното издание на Есенните културни салони той открои мултимедийната изложба „Светлина и дух”, посветена  на Владимир Димитров Майстора,  поетичната вечер по стихове на Любомир Левчев в културен център „Морско казино” в Бургас и прожекцията на филма “Хан Аспарух – 681 величието на хана”  и разбира се концертът на Теодосий Спасов за откриване на форума.

По време на есенните културни салони беше обсъдена идеята културните мостове, изградени от Арт център Плевен с Бургас, Русе и Добрич, да послужат като основа за подкрепа на художниците от Северна България, сподели Огнян Кузманов. Той обясни, че по примера на Плевен, Русе и Добрич ще представят изложба от фонда на Културните салони на гранд хотел „Поморие”, а техни художници ще участват следващата година в пролетното издание на форума.

http://infopleven.com/%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D1%8F%D0%BD-%D0%BA%D1%83%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%B5%D1%81%D0%B5/
Снимка: infopleven.comВземи линк:

Коментирайте и Вие