Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Омбудсмана -" ВиК Добрич демонстрира надменност към гражданите"

Омбудсмана -" ВиК Добрич демонстрира надменност към гражданите"


 

Омбудсманът, чийто мандат изтича през октомври, е готов на втори, стига депутати да го номинират и след това да го изберат. “Не бих се съгласил само по две причини - че съм се провалил и че съм се уморил. Не смятам, че съм се провалил. Мисля, че има още доста неща да направя за хората. Мисля, че хората ми вярват”, каза Пенчев.

Само през м.г. 5010 граждани са се оплакали на омбудсмана. Както и през предишните години, най-често те се жалват от сметки за парно, ток, телефони, вода, такса смет.

Пенчев разказа за фрапиращ случай. Върху молбата на жена, свързана с нейни задължения, шефът на ВиК в Добрич написал: “Да се направи справка и да се подготви отговор. А ако може омбудсманът или ДКЕВР да платят задължението - още по-добре”. “Подобно отношение е недопустимо, защото по този начин доставчиците на услуги демонстрират надменността си не толкова към институцията на омбудсмана, а към гражданите, чиито права тя защитава”, подчерта Пенчев.Той категорично подкрепя идеята принципът на мълчаливото съгласие при непроизнасяне в срок на администрацията да замени сегашния мълчалив отказ

24chasa.bg
Снимка: www.monitor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие