Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Омбудсманите пишат писма на кметове на общините в България

Омбудсманите пишат писма на кметове на общините в България


 

Националното сдружение на местните обществени посредници призовава с официални писма Националното сдружение на общините в България и Националната асоциация на председателите на общински съвети да съдействат за разрастване на мрежата в страната от омбудсмани. Това съобщават от офиса на Обществения посредник на Община Шумен Иван Капралов.
Призивът е мотивиран от практиката, която показва повишаване на доверието на гражданите към обществените посредници. В официалните си писма омбудсманите посочват протичащите в последните години дебати в местните общности в Разград, Добрич, Търговище, Русе, Варна, Велико Търново и други български общини по повод конституирането на институцията и призовават новоизбраните кметове и общински съвети да отговорят на желанието на гражданите.
От своя страна Управителният съвет на обществените посредници заявява готовност да окаже необходимата помощ при разясняване на конкретните ползи от конституирането на институцията в българските общини и методическа помощ при съставянето на необходимите организационни правилници на база на натрупания опит на действащите местни омбудсмани.
В момента от 265-те общини в страната омбудсмани има в 11.
Общественият посредник на Община Шумен Иван Капралов бе избран за председател на Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България на провелото се в края на миналата седмица в Пазарджик Общо събрание на сдружението.

http://e-razgrad.bg/
Снимка: i2.dir-i.netВземи линк:

Коментирайте и Вие