Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Още не разрешават на добричлии да пият вода от чешмата

Още не разрешават на добричлии да пият вода от чешмата


 

Водата в Добрич е негодна за пиене. Това показва лабораторния анализ на пробите, взимани последователно във всеки един от дните, в които важи в сила бедственото положение в града. От ВиК констатират, че дъждовете са замътили по-плитките водоизточници и е нужно да се дезинфекцира всяко количество, което преминава през помпените станции.
Регионалната здравна инспекция проверява качеството на водата непрекъснато и следи за микробиологични отклонения в нея. От водното дружество успокояват, че все пак няма отклонения по физико-химични показатели. Все още се препоръчва за битово-питейни нужди да се консумира преварена или бутилирана вода. Препоръчва се от бойлер вода да се използва само, ако е с температура не по-ниска от 75 градуса.

Според последната информация, изнесена снощи във водата са били намерени чревни микроорганизми, които в редки случаи предизвикват болки и неприятни заболявания.  
Помпена станция „Приморци” работи в нормализиран режим, но водата й се хлорира силно, за да се отстрани всяка опасност от разпространяването на зарази. Днес трябва да излезе окончателното становище до кога водата, течаща от чешмите в Добрич няма да става за пиене.
 
Снимка: bgonair.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие