Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Още седмица дъжд и горещини в Добрич

Още седмица дъжд и горещини в Добрич


 

Най-прекрасният сезон е вече в средата си, но капризите на времето продължават и в периода между 21 и 27 юли. От понеделник до неделя в Добрич ще се редуват дъжд и слънце. В първия работен ден жега ще „попари” столицата на Златна Добруджа и максималните стойности на температурите ще се заковат на 30 градуса на сянка. Задушно и усилно ще е и във вторник, когато термометрите отново ще отчетат 30°С под дебелата сянка на столетните дървета в парк „Свети Георги”. Над 36 градуса ще бъде измеренатата температура на слънце.

Според прогнозата на Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН захлаждане и превалявания добричлии могат да очакват още в сряда. Тогава ще настъпят и променлива облачност и засилване на вятъра.

Днес ще се заоблачи над източните региони и планините. Промяната ще се окаже добре дошла, за да спаси хората, излезли навън от мора на жегата. По Черноморието подухва слаб бриз, а вече градусите на водата достигат до 26. Утре на запад ще се развият условия за валежи с гръмотевици и градушки.
В средата на седмицата по-интензивен дъжд ще имад над Западна и Централна България. Там лошото време ще поднесе и нови гръмотевични бури. По морето за радост на туристите ще остане слънчево. В четвъртък дъждовете ще обхванат цялата страна, но в петък лятото отново ще напомни за себе си с нови горещини.
Снимка: fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие