Неделя, 14- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Осъдиха 110 крадци на ток в Североизточна България от началото на годината

Осъдиха 110 крадци на ток в Североизточна България от началото на годината


 

Над 110 крадци на ток са били осъдени от началото на 2015 г. в Североизточна България. При повечето от случаите наказанието е било пробация. Съдът е наложил 19 присъди „лишаване от свобода“ с отлагане на изпълнението. Ефективните наказания са две. Това сочат данните на ЕНЕРГО-ПРО, електроразпределителното дружество, което обслужва територията на Североизточна България.

Неправомерното присъединяване към електроразпределителната мрежа, включително и въздействието върху уредите за търговско измерване, което може да доведе до неотчетено потребление на електрическа енергия, е инкриминирано деяние съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България. Кражбите на ток ощетяват българската енергетика и всички клиенти, които коректно заплащат сметките си за електроенергия.

„Незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа носят риск както за нормалното функциониране на съоръженията, така и за самите извършители. ЕНЕРГО-ПРО ще продължи да води политика на нулева толерантност към подобни престъпни деяния и да оказва пълно съдействие на органите на полицията и прокуратурата при разкриването им“, заяви Момчил Андреев, управител на ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕООД.

 
Снимка: www.chudesa.netВземи линк:

Коментирайте и Вие