Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Откриха изложбата „45 години Албена” в сърцето на Добрич

Откриха изложбата „45 години Албена” в сърцето на Добрич


 

Миналото и настоящето на Албена се сливат в една изложба в Добрич. Днес в добруджанската столица в 10:30 часа се откри юбилейната експозиция „45 години Албена”, която представя създаването на курорта още от първата му копка през 1969 г. до модерния му облик в наши дни. 30 ретроспективни пана са подредени на площад „Свобода”. Те разказват историята на перлата на Добруджанското Черноморие и помагат на добричлии да преживеят отново прекрасните си спомени от летата, прекарвани там. Специално за откриването им в Добрич пристигна и изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев.

За подготовката на изложбата са били използвани над 100 архивни и документални кадри, както и пощенски картички, които са се произвеждали в годините между 1969- 1980 г. Освен високият стандарт, който курортът е поддържал през миналия век в някои от паната могат да се забележат и новостите във ваканционното селище. Не са пропуснати безплатната плажна библиотека, прокарването на безжичен интернет на територията на комплекса и фактът, че курортът, който се намира само на малко повече от 30 км от Добрич се превръща в столица на културата и спорта през 2014 г.

Ръководството на курорта обещава на гостите си един специален сезон и много атракции в чест на 45-годишния юбилей от създаването на Албена, който ще се отбележи тържествено на 24 август. Златните пясъци и кристално чистата вода там са едно от най-любимите места на добричлии за пълноценен отдих. Именно заради това Добрич е избран за представянето на изложбата. Тя достига до добричлии и благодарение на съдействието на община Добрич. Снимките могат да бъдат разгледани и на www.45albena.bg.
 
„Искаме да споделим празника си с вас - нашите редовни гости, приятели и партньори, защото без вас историята на Албена нямаше да е същата! Благодарим ви, че ви има!”, обръщат се към клиентите си стопаните на курорта, в който всеки може да открие своя личен оазис на спокойствие, слънце, море, топлота и забавления.  
 
 
Снимка: photos-e.ak.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие