Пон, 4- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Откриват юбилейното издание на „Медиамикс” в Албена

Откриват юбилейното издание на „Медиамикс” в Албена


 

„Медиите правят избори”. Това е темата, с която ще стартират утре дискусиите на 20-то юбилейно издание на форума „Медиамикс”. Той е най-значимият за медиите в България и на него традиционно присъстват изтъкнати журналисти. Открива се тази вечер в курорта Албена и ще продължи до 7 юни с привкус на състезание между медии и продукции. Фестивалът ще мине под шапката на злободневните теми през последните шест месеца. Мотото е "Свободата на словото през изминалите 20 години”. Точно за последните 20 години ще бъдат отличени онези печатни и електронни медии и журналисти, които са допринесли с нещо за професията си.
 
Ще се разгледат въпросите за бежанците и изборите за нов Европейски парламент. Ще се обсъждат плановете за развитието на медиите в България в близко бъдеще и ще се учи как да се рекламира културна проява, когато е забранено да се посочват спонсора и мястото на събитието.
Специални гости и лектори на феста ще са директорът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов, културният министър Петър Стоянович, тв водещата Цветанка Ризова, продуцентът Мартин Захариев, член на парламентарната комисия по култура и медии (БСП) и Копринка Червенкова - главен редактор на в. „Култура”. Пред „Труд” Георги Лозанов коментира, че тазгодишната предизборна кампания е била по-вяла и медиите не са акцентирали на нея, а на вътрешната политика и събитията в страната.  
 
20-то издание на фестивала съвпада и с 45-ия рожден ден на курорта Албена, който още от пролетта се отбелязва с редица прояви.
 
 
Снимка: prnew.infoВземи линк:

Коментирайте и Вие