Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Патиланци месиха хляб

Патиланци месиха хляб


 

В петък деца от Лятна академия „Патиланци” посетиха една от фурните в града по покана на нейния собственик. Идеята на посещението бе децата да се запознаят отблизо с технологията на месене на хляб.
„Работният ден” за малчуганите в пекарната започна с измиване ръцете. Както повеляват правилата за хигиена в подобни производствени помещения, децата си прибраха косите с предпазни шапки и се запасаха с домакинските престилки на баба и мама. Дядо Лазар – майсторът на вкусните хляб и закуски, показа пред всички как се смесват съставките за хляба. След това, имайки предвид видяното, всяко дете имаше възможност да опита на практика как се меси тестото за хлебните изделия. Докато изчакваха тестото да втаса, децата посетиха и общинския пазар, след което се върнаха да изпекат приготвените от тях печива. Денят във фурната завърши със споделяне на приготвените от тях тестени лакомства.
За хубавите спомени и нещата, които научиха за приготвянето на хляба и хлебните изделия, децата благодариха на любезните домакини като поднесоха поздравително писмо, написано от тях.
.
Снимка: toshevo.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие