Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Покана за концерт „РАЗЛИЧНИ – ЖИВА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ”

Покана за концерт „РАЗЛИЧНИ – ЖИВА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ”


 

Община град Добрич Ви кани на  11 ноември 2014 година от 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ на концерт „РАЗЛИЧНИ – ЖИВА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ” на Галина Дурмушлийска – глас  и Ангел Чакъров – акордеон.
Галина Дурмушлийска е родена  в с. Ведрина. Известна още като Гласът на Добруджа. Завършва Хуманитарна гимназия в Добрич. От 1977 г. започва да пее в Ансамбъл за народни песни и танци „Добруджа“, а впоследствие става негов солист. По-късно с Миланка Йорданова и Нелка Петкова пеят в трио „Добруджанка“. През 2003 г. в Нидерландия създава в хор „Чубрица“. Галина е една от най-известните народни певци в България, и една от най-обичаните добруджански певици. Понастоящем живее в град Котел.
Ангел Чакъров е роден на 13.09.1984 г. в гр. Нова Загора. От 7- годишна възраст започва обучението си по акордеон в ДМШ „Илия Аврамов”гр. Нова Загора. От 2007 до 2013 год. работи в НУФИ „Филип Кутев”-гр. Котел като корепетитор. През 2013 год. е назначен за диригент към ансамбъл „Загоре” и преподавател по акордеон в НУМСИ „Христина Морфова” гр. Стара Загора. Лауреат е на национални и международни конкурси.

Организаторите пожелават успех на музикантите  и канят  желаещите  на концерта.
Снимка: www.etar.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие